Arusas ultimata chokladtårta inspirerad av @camillahamid @tasty @tasteline @köket, min moder och en vän
Detta är mitt eget recept utformat enligt mitt eget tycke och smak inspirerad av diverse källor, min mor, en vän och min naturliga känsla för bakning baserat på min kulinariska erfarenhet
1 sats
Ugnstemperatur: 150-175 grader C (olika beroende på ugn)
Gräddningstid ca 35-60 min (undvik att öppna ugnen i onödan)
Ingredienser
Torra:
- 5 dl vetemjöl
- 4,5 dl socker
- 1,5 tsk salt
- 1,5 tsk bakpulver (baking powder på eng)
- 1,5 tsk bikarbonat (baking soda på eng)
- 2 dl kakao
- 1 tsk vaniljsocker
Ingredienser
Våta:
- 3 stora ägg
- 1 dl =90 g smör
- 1 dl rapsolja eller annan
- 2 dl kaffe (vatten+kaffepulver enligt smak)
- 1,5 dl mjölk
- 1,5 dl vatten (+/-ögonmått, lägg lite mer om det behövs)
- 4 msk majonäs (kan uteslutas)
- 4 msk yogurt alt. filmjölk/buttermilk/mjölk+vinäger/gräddfil (kan uteslutas)
- Smöra alla bakformer och täck med bakpapper.
- Sila och blanda alla torra ingredienser förutom socker i skål A. Obs glöm ej sila!
- Blanda följande våta ingredienser i skål B: kaffe, mjölk, vatten och olja.
- Elvispa i följande rangordning:
- smör + socker
- ett ägg i taget
- addera gradvis majonäs + yogurt
- addera gradvis våta ingredienser från skål B
Till sist handvispa/vänd gradvis i med sked/slickepott:
- torra ingredienser från skål A
Fyllning: grädde + choklad
Smörkräm: florsocker + smör + kakao
Kommentera